Eco2Care
 duurzaam reinigen

conserveren

Het beschermen van duurzame materialen, dit kan zijn door het aanbrengen van slijtvaste duurzame coatings, nano coatings en hydrofoberen.


Naast het stralen en schuren van oppervlakken beschikken wij ook enkele echte vaklieden op het gebied van schilderwerken en verfspuiten. Ook (rollend) materieel kan door ons op een straallocatie te Waalwijk gestraald en gespoten worden. 


Hydrofoberen is het impregneren van poreuze ondergronden, door een unieke samenstelling ontstaan sterke hydrofoberende eigenschappen welke materialen beschermen tegen vocht. Ook kunnen we niet poreuze materialen behandelen waardoor deze hydrofoob worden. Door middel van het opvullen van de poriën van het materiaal zoals coatings, glas of kunststoffen krijgt het oppervlak een zeer dichte celstructuur waardoor waterdruppels zich niet goed kunnen hechten aan het oppervlak.


Nanocoatings zijn hydrofoberende semi-permanente coatings die tot op nanogrootte ( 1 miljardste deeltje van een meter) oneffenheden in het oppervlak opvullen en daarna uitharden. Veel van deze coatings hebben een kleur herstellend vermogen waardoor kunststoffen na verkrijting opnieuw hun originele kleur terug krijgen.